Pujada a l'esglesia

 

 

 

 

 

 

L'interior guarda tota la nau, amb dos arcs torals. Sota l'altar mayor hi ha la sagristia, en un indret que ha de correspondre a una antiga cripta, amb finestres a la part baixa de l'absis. Té l'afegitó d'una gran capella del Santíssim, moderna, i també una capella del Roser, a la part del migdia, sota la qual hi ha la cripta o panteó de la família d'Abadal del Pradell, on hi ha enterrat el notable historiador català Ramon d'Abadal i de Vinyals.

 

amunt

 

PETITA HISTÒRIA:

Sant Esteve de Granollers s'aixeca sobre un petit puig al mateix peu de la carretera de Vic a Manlleu. La seva demarcació s'estén pel sector més planer del terme. És la parroquia més antigament documentada des del 903, però no en resta res d'anterior a la reedificació del segle XI.

L'esglesia actual fou aixecada i consagrada el 1.088. És l'edifici romànic més remarcable del terme, sobretot pel seu gran absis, decorat amb lesenes i arcuacions llombardes.

 

Té també una moderna rectoria i un espai de jardins entorn de l'esglesia, que converteixen l'antic puig de Granollers en un indret acollidor i en una bonica miranda de la Plana.